Sezona je za rohem, přidáš se na otvíračku 21. dubna? více

Jak na trackstand

30.08.2019 | Tipy/triky

Trackstand, neboli stání na místě, se hodí vždy, když potřebuješ stát na místě. Ať už na semaforech, když svítí červená, pro udržení stability v pomalých kořenových a kamenitých sekcích, při nájezdu k hraně prudkého sjezdu, do kterého se prostě nechceš pustit "na oči" nebo při čekání na uvolnění cesty v prudkých technických výjezdech, když to někdo před Tebou nedal. To vše bez vyšlápnutí z pedálů. Ale jak na trackstand?

Klíčem k úspěchu je vodorovná poloha pedálů. Jedině tak dosáhneš nejlepší stability. A vždy, když ztrácíš balanc nebo chceš mírně rozjet, protoč pedály mírně dozadu (o čtvrt až půl otáčky) a poté je sešlápni zpět do původní polohy. Kolo se mírně rozjede, srovná a Ty se opět vrátíš do stabilní pozice. V čím dál menší rychlosti tak zkoušej ladně popojíždět, až se zcela zastavíš (ať už s brzdami nebo bez). Gratulujeme!

Samozřejmostí je také zařazený lehčí převod, mírně pokrčené lokty i kolena pro lepší balanc, prsty vždy připravené na brzdách. Očima se koukáš tam, kam chceš jet (nebo stát).

Trénovat můžeš všude, tak šup na kolo! Pokud chceš okamžitou zpětnou vazbu a další tipy, skoč k nám na základní kurz jízdy.

Trail-Guide_trackstand_to6td0.jpg

Parťáci projektu