Sezona je za rohem, přidáš se na otvíračku 21. dubna? více

Trail - Guide zimním spánkem rozhodně nespal!

07.04.2017 | Report

Pro hodně bikerů je podzim, a hlavně zima, obdobím zimního spánku. My v Trail-Guide jsme ale nezaháleli a neustále připravovali zajímavé akce a vyjížďky - jako správní průvodci MTB životem. Kolo není jen ježdění, je to taky životní styl, možnost potkávat a poznávat lidi na stejné vlně a trávit spolu čas. A tak jsme v Praze i Brně, kromě pár nočních a zimních vyjížděk, připravili několik zajímavých MTB akcí. Pořádali jsme servisní semináře, úspěšně začali s brogou (=bike jogou), naučili jsme vás, co dělat, když se kamarád zraní na trailu a vytvořili Kolaborát (unikátní spojení třech bike projektů – Trail-Guide, BikeSpital a ShockTherapy).  Díky spolupráci s BikeSpital máme k dispozici super zázemí pro realizaci všech těch skvělých bike akcí, které jsme do té době měli jen v hlavě!

Z

Ale pojďme pěkně postupně. V zimě jsme v Praze i v Brně začali s lekcemi bikejogy (=brogy), kterou jsme se inspirovali v kanadském Whistleru, kde se těší veliké oblibě. Víme, že jako u mnoha jiných sportů, i při bajkování naše svaly trpí na zkrácení nebo nadměrné přetížení. A proto je důležité se věnovat správnému protahování a posilování nejvíce namáhaných svalů. V průběhu zimního období jsme zorganizovali 13 lekcí brogy v Praze a odstartovat dlouhodobé kurzy v Brně! Máme z toho dobrý pocit a budeme pokračovat opět na podzim.  Teď už můžeme prozradit, že v létě v Praze zorganizujeme i workshop zaměřený na správné protahování před jízdou a hlavně po jízdě. Máte se na co těšit!

Z

MTB není jenom o jezdění (bohužel - bohudík). O kolo je třeba pečovat, aby sloužilo co nejlépe a nejdéle - bez výraznějších servisních zásahů. Proto je dobré vědět, co dělat před vyjížďkou i po vyjížďce, případně jak obstarat jednoduché servisní zásahy v klidu domova a nemuset s každou drobností vozit kolo do servisu. Ušetří se tak čas i peníze. Proto jsme v Praze i Brně zorganizovali čtyři servisní semináře. Probrali jsme zásady spávné údržby kola, výbavy a péče o bike při jízdě v zimních podmínkách. A taky jsme se dozvěděli, že bezdušák není nadávka.

Z

Cvičili jsme, servisovali jsme, ale nezapomínali jsme ani jezdit. I když sníh a bláto většinou není úplně ideální na ježdění, jsme bikeři tělem i duší. V průběhu podzimu a zimy jsme zorganizovali několik vyjížděk.

2Q==

Výraznou událostí zimy byl vznik Kolaborátu -  unikátního spojení třech bike projektů Trail-Guide, specializovaného servisu odpružení Shock Therapy a inovativního cykloservisu BikeSpital. Vše bylo oficiálně představeno na #kolaborat party, kde poctivě zapařili, zkoukli bmx exhibici či představili kolekci sportovního oblečení Maloja a POC na sezónu 2017. Pod hlavičkou #kolaborat budeme letos pořádat ještě několik akcí!

2Q==

Uspořádali jsme i 2 kurzy první pomoci pro bikery. MTB je krásný, ale nebezpečný sport a je důležité vědět, co dělat, když to na trailu nejde podle plánu. Všem doporučujeme nainstalovat mobilní aplikaci Záchranka! Díky GPS v mobilu se automaticky po zmáčknutí tlačítka odešle pozice zraněného a ušetří se tím mnoho času, který může být v některých případech rozhodující.

2Q==

Nezapomínáme ani na zušlechťování trailů a v průběhu zimy jsme zorganizovali několik brigád v Praze i Brně. Hlavně jsme pracovali na tom, aby rok 2017 stál za to! Máme připravených několik velkých věcí a postupně je budeme odkrývat, tak zůstaňte ve střehu!


Autor:

Zuza

Parťáci projektu