Sezona je za rohem, přidáš se na otvíračku 21. dubna? více

Trail-Guide Bike Clinics poprvé v Trutnově!

25.05.2016 | Report

Tento víkend byl super! Část našeho týmu měřila síly s přírodou, kamarády a vlastní hlavou na Endurosérii v Koutech (report ZDE). Na druhém konci republiky se zatím odehrával docela jiný příběh.

Řeč je o bike kempu v Trutnově, který jsme spolupořádali s Dušanem Mihalečkem. Na rovinu přiznávám, že jsme kemp ohlásili pozdě, a proto nebylo vůbec jisté, zda se jeho kapacita naplní. O to víc jsem nadšený z toho, kolik bikerů se kempu zúčastnilo! A skupina se sešla opravdu kvalitní.

V sobotu ráno jsme se srazili v bikeparku Vlčka. Místní borci využili snad každý m2 lesa a vytvořili zde úctyhodný počet lajn. Bikepark je plný klopenek, boulí, dropů a skoků. A co je důležité? Je nakopán tak, aby jej zvládli i začínající jezdci. Jinými slovy – ideální místo pro bike camp. Děkujeme!

V sobotu jsme s bikery prošli základy jízdy v terénu a netrvalo dlouho a už se jezdilo po zadním a vesele skákalo. Neplánovanou součástí kempu byla i „one man whip contest“ v podání místního jezdce Skalky a návštěva Honzy Rejla, prezidenta Trutnov Trails.

Po dobrém jídle ve lhotecké hospodě jsme se přesunuli na Trutnov Trails, kde se trénovaly technické výjezdy, rockgardeny a průjezd wallride na modrém trailu. Vše v pohodové atmosféře, kterou už na dušanových kempech začínám brát jako samozřejmost.

Bike kemp pokračoval v neděli. Na pořadu dne byly těžší traily – červený a černý. Bikeři si vedli skvěle. Za vše mluví fakt, že celá skupina projela černý trail. Kdo zná Trutnov Trails, tak ví o čem mluvím!

S Trail-Guide jsme bohužel mohli zůstat pouze na sobotu. Na závěr dne jsme proto projeli černý trail s jediným cílem – Whistler sekce. Konečně jsme to dali! Tak dobrej pocit jsem už dlouho neměl.

Závěrem tě zvu na další kemp, který se bude konat opět v Trutnově (19.6.) a bude zaměřen na zkušené bikery. V plánu jsou dropy, manuál, jízda po předním, couvání a další pokročilé triky. Co ty na to?

Kompletní fotogalerie z bike kempu ke zhlédnutí a stažení ZDE!

9k=

 Autor: Tom

2Q==

Parťáci projektu